Vad är en flyttstädning?

Känner du dig överväldigad av tanken på att flytta ut från din 3-rumslägenhet? Bidrar oron för att städa upp allt till din stress? Tja, du är inte ensam. I den här artikeln kommer vi att diskutera vikten av flyttstädning för en smidig flytt och hur det kan spara tid och besvär åt dig. Låt oss dyka in!

En flyttstädning avser en grundlig rengöring av en bostad eller kommersiell fastighet vid utflyttning. Det innebär rengöring av alla ytor, apparater och armaturer för att säkerställa att fastigheten lämnas i rent och presentabelt skick för nästa boende. Denna process inkluderar vanligtvis:

 • dammsugning
 • moppning
 • dammtorkning
 • Rent vardagsrum, moderntdesinficering

För att uppfylla förväntade renlighetsstandarder.

Vad ingår i en flyttstädning?

När det kommer till att flytta till ett nytt hem, är en viktig uppgift att se till att det gamla utrymmet är ordentligt städat och redo för de nästa invånarna. Detta är där en flyttstädning kommer in. Men vad ingår egentligen i en flyttstädning? I det här avsnittet kommer vi att gå igenom de olika områdena i hemmet som vanligtvis täcks i en flyttstädning, såsom köket, badrummet, sovrummet, vardagsrummet och andra ytor. Att förstå vad som ingår i en flyttstädning kan hjälpa dig att bättre förbereda dig för detta viktiga steg i flyttprocessen.

 1. Kök

Rengör skåpen och lådorna noggrant. Torka av alla köksapparater inklusive ugnen, mikrovågsugnen och kylskåpet. Rengör köksbänkarna och stänkskyddet för att ta bort fläckar eller uppbyggnad. Skura och desinficera diskhon och kranen. Sopa och moppa köksgolvet och se till att vara uppmärksam på hörn och kanter.

 1. Badrum

Ta bort alla föremål från hyllor, skåp och bänkskivor.

Rengör och desinficera diskbänken, badkaret, toaletten och duschen.

Skura och desinficera kakel och fog.

Torka av speglar, ljusarmaturer och alla andra ytor.

Dammsug och moppa golvet.

 1. Sovrum

Ta bort alla föremål från rummet, inklusive möbler, dekorationer och personliga tillhörigheter.

Rengör alla ytor, som golv, väggar, fönster och speglar, med lämpliga rengöringsmedel.

Dammtorka och torka av all möbler, armaturer och beslag.

Dammsug eller rengör eventuella mattor eller mattor ordentligt.

Proffs tips: Överväg att använda naturliga rengöringsprodukter för att upprätthålla en hälsosam och miljövänlig miljö i sovrummet.

 1. Vardagsrum

Dammsuga och rengör alla ytor, inklusive möbler, hyllor och elektroniska enheter.

Dammsug eller moppa golven.

Rengör fönstren, fönsterbrädor och persienner.

Ta bort fläckar eller märken från väggarna och socklarna.

Se till att spindelnät tas bort från hörn och tak.

 1. Övriga ytor

Borsta och dammsug övriga ytor noggrant. Torka av och rengör dörrar, dörrkarmar och fönsterbrädor. Avlägsna damm från lister, element och andra ytor. Proffs tips: För att spara tid, arbeta dig runt rummet medsols och avsluta vid dörren.

Vad kostar en flyttstädning för 3 rum?

Om du planerar att flytta och har en trerumslägenhet är en viktig fråga att överväga kostnaden för en flyttstädning. I den här avdelningen kommer vi att diskutera de faktorer som kan påverka priset för en flyttstädning och vad du kan förvänta dig att betala för att städa din trerumslägenhet. Genom att förstå genomsnittskostnaden och de faktorer som kan påverka den kan du fatta ett informerat beslut om att anlita en professionell städtjänst för din flytt.

 1. Prisfaktorer att tänka på

Storlek på bostaden: Större bostäder kan ha högre rengöringskostnader på grund av ökad kvadratmeter och fler rum att städa.

Skick på bostaden: Om bostaden är mycket smutsig eller kräver omfattande rengöring kan kostnaden öka.

Avstånd till rengöringsföretag: Om rengöringsföretaget behöver resa långt för att nå bostaden kan det påverka den totala kostnaden.

Valfria tjänster: Ytterligare tjänster som mattrengöring eller fönsterputsning kan bidra till den totala kostnaden.

 1. Genomsnittspris för 3 rum

Det genomsnittliga priset för att städa en lägenhet med 3 rum varierar beroende på plats och specifika krav. Vanligtvis ligger kostnaden mellan $150 och $300. Ytterligare tjänster som mattrengöring eller fönstertvätt kan öka den totala kostnaden.

För att hitta ett pålitligt städföretag, läs kundrecensioner, jämför priser och verifiera företagets certifieringar och försäkringstäckning. Be om rekommendationer från vänner eller familj för betrodda rekommendationer.